Jaarlijks organiseert Stichting Draailier en Doedelzak een aantal cursussen. Voor onze cursisten hebben we een aantal leeninstrumenten beschikbaar. Hieronder staat een beknopte beschrijven van de verschillende cursussen.


Zaterdagmiddagcursus november 2016 t/m mei 2017

Programma bekend, inschrijving gestart

Elk jaar biedt Stichting Draailier En Doedelzak een cursusreeks aan, zowel voor beginners als voor gevorderden. Ook is er een samenspelgroep. Cursisten hebben van november tot en mei één zaterdag per maand in Zeist (naast Utrecht) les. De cursusdagen starten om 13.00 en duren tot 17:00.
De data van de cursus 2016-2017 zijn op 19-nov, 17-dec, 14-jan, 11-feb, 11-mrt, 8-apr en 13-mei.
>>>lees meer

Het programma is als volgt:
Alle instrumenten - Componeren & Arrangeren: Lies Sommer
Alle instrumenten - Over Mozart, Gallimathias Musicum: Rene Meeuws
Draailier - halfgevorderd t/m gevorderd: Kay Habets
Draailier - begonners t/m halfgevorderd: Thomas Hoste -vol-
Doedelzak - halfgevorderd t/m gevorderd: Puck Duits
Doedelzak - begonners t/m halfgevorderd: Wouter Kuyper


5 nov: Trekzak, samenspel en kennismakingsworkshop doedelzak in Groningen

Deze zaterdag zijn er voorafgaand aan de balfolk-avond in Groningen (met Sidaro, Wouter e/d Draak en De Grove Maling) drie interessante workshops.
• Trekharmonica CF: Swingend Balfolk Spelen - Wouter Kuyper
• Alle instrumenten: ritmes en accenten balfolk - Joris Albas
• Doedelzak voor beginners - Menno Wester

Ken je mensen die altijd al doedelzak willen leren spelen? Dit is hun kans. Deze kennismakingsworkshop is inclusief leeninstrument. Meedoen? Geef je op door een mail met je naam en adres te sturen naar: info@balfolkgroningen.nl Je ontvangt dan een bevestigingsmail en het rekeningnummer om je inschrijfgeld over te maken.

Tijd: 15:00 - 17:00
Locatie: Groninger Muziekschool 'Bij Vrijdag', St. Jansstraat 7/9, 9712JM Groningen.
Kosten: workshops 20 euro | doedelzak workshop 25 euro | inclusief leen-doedelzak en toegang tot de balfolk-avond
Meer info over de balfolk-avond
Meer info over de workshops


22 okt: Workshops tijdens CaDansa Festival in Duiven

CaDansa is een gezellig balfolk festival van 20 t/m 23 oktober, vlakbij Arnhem. Hier spelen mooie bands als Novar, Multidelta, Nhac en Clica Drona. Naast de vele optredens, zijn er overdag ook interessante dans- en muziekworkshops. Stichting Draailier en Doedelzak zal hier bijvoorbeeld weer enkele introductieworkshops over onze instrumenten geven.
Voor gevorderde spelers is er op zaterdag 22 oktober een mooi workshop aanbod:
• Draailier gevorderden - Thierry Nouat
• Draailier gevorderden - Boris Trouplin
De workshops van Thierry en Boris zijn op zaterdag 22 oktober, van 11:00 tot 16:00. Deze workshops kosten 50 euro en deelname aan de workshop geeft je ook toegang tot de festival-dag. Aanmelden kan via de CaDansa website of via info@cadansa.nl. >>>lees meer


Workshopweekend (31 maart) 1 en 2 april 2017


Jaarlijks organiseert Stichting Draailier en Doedelzak een weekend voor beginners, halfgevorderden en gevorderde spelers. Bij de deelname aan de workshops zijn natuurlijk de kosten van overnachting (in 4-6 persoonskamers) en verblijf (lunch, warme maaltijd, ontbijt, en koffie en thee tussendoor) inbegrepen.

Overdag zijn er cursussen, 's avonds muziek en optredens. Op dit moment zijn we nog bezig met de voorbereidingen voor het weekend in 2017. We kunnen alvast de eerste docenten bevestigen, dit jaar zijn de muzikanten van TocTocToc te gast: Anne-Lise Foy, Stéphane Milleret & Vincent Boniface!
Meer bevestigingen en informatie volgen snel...

Foto's van het workshopweekend 2016:
Foto's van de Avonden door Rosalin vd Wal
Foto's van de Workshops door Rosalin vd Wal
- video's van het weekend


Workshopdag 2017: voor draailier, doedelzak en andere instrumenten


In oktober organiseert Stichting Draailier en Doedelzak een interessante workshopdag in Zeist. Deze cursussen duren deze dag van 10:00 tot 17:00, waarna we de dag gezamenlijk met een hapje en een drankje afsluiten.
Deze dag worden verdiepende workshops aangeboden voor verschillende niveaus. Er komen cursussen zowel voor beginners als voor gevorderde spelers. Voor de deelnemers aan de beginnersgroepen draailier of doedelzak hebben we een aantal leeninstrumenten beschikbaar. Deze krijgen zij uitgereikt bij een voorbereidingsochtend, zodat ze alvast thuis met het instrument kunnen oefenen. Meer informatie volgt...