Beginners workshop 2 oktober 2021

voor draailier en doedelzak | Inschrijving geopend!


Altijd al draailier of doedelzak willen leren bespelen? Dit is je kans! Geen instrument? Geen probleem! Voor deelnemers aan de beginnersgroepen hebben we een aantal instrumenten te leen.
De workshopdag duurt van 10:00 tot 17:00 en vindt plaats in basisschool De Griffel te Zeist. >>>Lees meer
Er zijn workshops voor:
Doedelzak beginners: Wouter Kuyper
Draailier - beginners: Cor Westbroek


Zaterdagmiddagcursus november 2021 - mei 2022

Inschrijving geopend!


Elk jaar biedt Stichting Draailier en Doedelzak een maandelijks cursusreeks aan. Zowel beginners als gevorderden kunnen hieraan deelnemen. Daarnaast zijn er twee samenspelgroepen waarbij alle instrumenten welkom zijn. Van november tot en met mei komt iedereen dan één zaterdag per maand in Zeist (naast Utrecht) bij elkaar om van 13:00 tot 17:00 les te krijgen.
>>>Lees meer
De zaterdagen zijn:
• zaterdag 20 november
• zaterdag 18 december
• zaterdag 15 januari
• zaterdag 12 februari
• zaterdag 19 maart
• zaterdag 23 april
• zaterdag 21 mei
data zijn nog even onder voorbehoud


Workshopweekend: 1 - 3 april 2022

Programma bekend | inschrijving is gestart
Dit jaarlijkse folk weekend in de bossen van Sint-Michielsgestel (naast Den Bosch) biedt de keuze uit vele workshops, zoals voor draailier, zang, diatonisch accordeon, doedelzak, nyckelharpa en samenspel. Er zijn workshops voor beginners, halfgevorderden en gevorderde spelers. Een gezellig weekend, met overdag workshops en 's avonds concerten, bal en jamsessies.
Geen instrument? Geen probleem! Deelnemers aan de beginnersgroepen kunnen een instrument lenen.

Programma
Cursisten zijn vanaf vrijdagavond 1 april welkom. Deze avond zijn er sessies, bals en optredens
De workshops starten zaterdag 2 april om 9:30 en duren tot zondag 3 april om 17:00
Overdag zijn er workshops, vrijdag en zaterdagavond is er vanaf 20:00 muziek en jamsessies.
>>>Meer informatie

Uiteraard zijn al onze activiteiten natuurlijk onder de voorwaarde dat het veilig is. Zou het volgend jaar wel kunnen? geen idee, maar 2022 duurt nog even. Dus we zijn optimistisch


Video workshops: Muziek uit de lockdown

Pak je instrument, we gaan spelen!

Afgelopen jaar kon door de lockdown onze cursussen niet doorgaan, maar we blijven muziek maken. Omdat het leuk is ook eens een nieuwe melodie te leren, vroegen we de docenten van onze zaterdagcursussen om deze speciale videolessen te maken. En omdat iedereen wel wat muziek tijdens de lockdown kon gebruiken, hebben we de lessen openbaar gemaakt en via onze nieuwsbrief en social media met zoveel mogelijk mensen proberen te delen.
Maar ook buiten de lockdown blijven dit leuke melodiën om te leren! De lessen hebben vaak verschillende stemmen en andere variaties, waardoor je de bouwstenen krijgt om zelf je eigen arrangement te maken. Dus hatsiekiedee, pak je instrument en >>> ga aan de slag met deze mooie melodiën.