Jaarlijks organiseert Stichting Draailier en Doedelzak een aantal cursussen. Voor onze cursisten hebben we een aantal leeninstrumenten beschikbaar. Hieronder staat een beknopte beschrijven van de verschillende cursussen.


Workshopdag 2016: voor draailier, doedelzak en andere instrumenten


In oktober organiseert Stichting Draailier en Doedelzak een interessante workshopdag in Zeist. Deze cursussen duren deze dag van 10:00 tot 17:00, waarna we de dag gezamenlijk met een hapje en een drankje afsluiten.
Deze dag worden verdiepende workshops aangeboden voor verschillende niveaus. Er komen cursussen zowel voor beginners als voor gevorderde spelers. Voor de deelnemers aan de beginnersgroepen draailier of doedelzak hebben we een aantal leeninstrumenten beschikbaar. Deze krijgen zij uitgereikt bij een voorbereidingsochtend, zodat ze alvast thuis met het instrument kunnen oefenen. Het programma is bekend!

Samenspel - Ten Bal Spelen: Hartwin Dhoore
Samenspel - The Symbio-way of fusion: LarsEmil Öjeberget
Nyckelharpa & Viool: slängpolska, ermee spelen en begeleiden: Janine Buisman
Doedelzak - Omspelen van een melodie: Willem Schot
Doedelzak muziek uit Estland: Leana Vapper
Doedelzak beginners:Wouter Kuyper
Draailier: the Symbio-Way: Johannes Hellman
Draailier en de Mazurka: Joop Aalbers
Draailier beginners: Cor Westbroek & Roald Keuning


Zaterdagmiddagcursus november 2016 t/m mei 2017

Elk jaar biedt Stichting Draailier En Doedelzak een cursusreeks aan, zowel voor beginners als voor gevorderden. Ook is er een samenspelgroep. Cursisten hebben van november tot en mei één zaterdag per maand in Zeist (naast Utrecht) les. De cursusdagen starten om 13.00 en duren tot 17:00.
Momenteel wordt gewerkt aan het programma, meer informatie volgt.
De -voorlopige- data van de cursus 2016-2017 zijn:
• 19-nov
• 17-dec
• 14-jan
• 11-feb
• 11-mrt
• 8-apr
• 13-mei


Workshopweekend (31 maart) 1 en 2 april 2017


Jaarlijks organiseert Stichting Draailier en Doedelzak een weekend voor beginners, halfgevorderden en gevorderde spelers. Bij de deelname aan de workshops zijn natuurlijk de kosten van overnachting (in 4-6 persoonskamers) en verblijf (lunch, warme maaltijd, ontbijt, en koffie en thee tussendoor) inbegrepen.

Overdag zijn er cursussen, 's avonds muziek en optredens. Op dit moment zijn we nog bezig met de voorbereidingen voor het weekend in 2017. Meer informatie volgt.

Foto's van het workshopweekend 2016:
Foto's van de Avonden door Rosalin vd Wal
Foto's van de Workshops door Rosalin vd Wal
- video's van het weekend