Workshopweekend: 12 en 13 april 2014

In april 2014 organiseert Stichting Draailier en Doedelzak weer een weekend voor beginners, halfgevorderden en gevorderde spelers. De workshops vinden plaats in De Zonnewende. Bij de deelname aan de workshops zijn natuurlijk de kosten van overnachting (in 4-persoonskamers) en verblijf (lunch, warme maaltijd, ontbijt, en koffie en thee tussendoor)inbegrepen.
Dit jaar bieden we tien workshops aan. Naast de draailier en doedelzakcursussen bieden we dan ook trekharmonica, nyckelharpa, zang en samenspel aan. Het programma is inmiddels rond en we zijn ontzettend blij dat we de vele fantastische docenten mogen presenteren: Wouter Vandenabeele, Naragonia, Eric Montbel, Thierry Nouat, Jorunn Bauweraerts en anderen!
>>>lees meer


4 oktober 2014: Workshopdag in Driebergen!


Zaterdag 4 oktober organiseert Stichting Draailier en Doedelzak een interessante workshopdag in Driebergen. De cursussen duren deze dag van 10:00 tot 17:00, waarna we de dag gezamenlijk met een hapje en een drankje afsluiten.

Deze dag worden verdiepende workshops aangeboden voor verschillende niveaus. Er komen curssusen zowel voor beginners als voor gevorderde spelers. Voor de deelnemers aan de beginnersgroepen draailier of doedelzak hebben we een aantal leeninstrumenten beschikbaar.
Momenteel is het programma van deze dag nog niet bekendgemaakt.
Meer informatie volgt...


Le Bonbournais - Cor Westbroek

Cursus reeds gestart

Van januari tot april komt -misschien wel- Nederlands grootste Bourbonnais liefhebber 4 zaterdagen lang zijn passie voor de muziek uit deze streek overbrengen aan gevorderde draailierspelers!
Het repertoire in deze workshop bestaat dan ook uit draailiermuziek zoals die in centraal Frankrijk (Berry- Bourbonnais-Nivernais) gespeeld wordt. De muziek wordt meestal “bourbonnais” muziek genoemd en kenmerkt zich door de harmonie van de in octaven gestemde melodiesnaren tegenover de wat donkere bourdonklank van de D- bourdons.
In de workshop onderzoeken we het specifieke D-G geluid. Het gaat daarbij om toonvorming, het samenspel van ornamentatie en hoofdmelodie. Daarbij spelen vingerzetting, het gebruik van de trompet en vooral het ritmisch spelen van de melodie een belangrijke rol. De cursusdagen vinden gelijktijdig plaats met de Zaterdagcursus in Driebergen.
>>>lees meer.


Zaterdagmiddagcursus november 2013 t/m mei 2014

Cursus reeds gestart

Elk jaar biedt Stichting Draailier-Doedelzak een cursusreeks aan, zowel voor beginners als voor gevorderden. Cursisten hebben van november tot en mei één zaterdag per maand les. Dit jaar zijn de draailier en doedelzakcursussen voor (half) gevorderde spelers in handen van Harald Bauweraerts en Rémi Decker. De groepen voor beginnende spelers worden verzorgd door Joop Aalbers en Jonneke Jorissen. Vanaf januari start Cor Westbroek met een Bourbonnais cursus voor gevorderde draailierspelers.

De cursusdagen starten om 13.00 en duren tot 17:00. De locatie is basisschool De Vuurvogel bij Driebergen (Faunalaan 250). De lessen vinden plaats op de volgende zaterdagen:
- 16 november (met uitzondering van de groep van Rémi Decker, zij starten op 30 november)
- 14 december (op verzoek van de school, aangepaste lestijden: 12.30-16.30)
- 18 januari
- 8 februari
- 22 maart
- 5 april
- 24 mei
Voor alle informatie >>>lees meer