Doedelzak cursus - november t/m mei

In deze periode zijn er verschillende doedelzakcursussen gegeven. Er zijn cursussen voor halfgevorderden tot gevorderden (door Puck Duits) en voor beginners tot halfgevorderden (door Wouter Kuyper).


Doedelzak halfgevorderd t/m gevorderd - Puck Duits


Puck Duits geeft een cursus voor halfgevorderde tot gevorderde spelers.

Inhoud

We werken aan technische oefeningen voor uiteenlopende versieringen, geïntegreerd in traditioneel en moderner repertoire. We leren variëren op een eenvoudige melodie of passage. Partituren zijn ter beschikking maar de meeste zaken worden op het gehoor aangeleerd.
Benodigdheden: goed functionerende doedelzak in sol met halfgesloten vingerzetting en een bereik van anderhalf octaaf . Bovendien: schrijfgerei en eventueel opnameapparatuur.

Puck Duits

Puck Duits won in 2005 het pretentieuze doedelzak-concours van St. Chartier en bevestigde daarmee officieel wat we eigenlijk al wisten: zij speelt Heel Erg Goed. Ze was dan regelmatig te gast als docent voor beginnende maar ook voor gevorderde spelers. Ze speelde in verschillende projecten, zoals bijvoorbeeld het Spoenk-project tijdens het 25-jarige jubileum van Stichting Draailier en Doedelzak.

Luister naar Puck's muziek op youtube
met Eric Montbel
met Eric Montbel tijdens cursusweekend
concert in Odlochovoci Tsjechië
concert van Spoenk-project tijdens het 25-jarige jubileum van de Stichting

Inschrijf informatie

Kosten workshop: 250 euro, bij betaling voor 1 november 240 euro
Maximum aantal deelnemers: 10
Niveau eisen:deelnemers zijn van gevorderd niveau. Ze hebben eerder workshops of cursussen gevolgd en spelen al enkele jaren gemotiveerd en intensief. Ze beheersen hun instrument en kunnen alle noten vlot spelen, overblazen is geen probleem. Deelnemers zijn daarnaast ook bereid thuis voldoende tijd in het instrument te steken om de lesstof voor de volgende les voor te bereiden.
>>>Inschrijfformulier


Doedelzak beginners t/m halfgevorderd- Wouter Kuyper

Wouter gaat aan de slag met spelers die met de doedelzak zijn begonnen. Tijdens deze cursus zal men zich verder verdiepen in het instrument, waarbij het speelplezier voorop staat. Tijdens de 7 lesdagen gaan we, individueel, of in groepsverband werken aan de vingerzetting,de verschillende toonladders, de toonvorming en de druk, ofwel alle bijzondere technieken die bij doedelzakspelen horen. Daarvoor gebruiken we eenvoudige melodieën uit de doedelzaktraditie Geen instrument? Geen probleem! We hebben doedelzakken te huur!

Wouter Kuyper

'Ik ben muzikaal geboren in Gooik'
Wouter is niet alleen een fantastische doedelzakspeler, hij speelt ook zeer mooi op de trekzak. Op zijn 10de namen zijn ouders Wouter voor het eerst mee naar Gooikoorts in Gooik (België). Daar maakte hij kennis met volksmuziek, en heeft hij de verslaving opgedaan die tot op de dag van vandaag nog niet over is. Wouter danst al Bal Folk sinds zijn eerste bezoek aan Gooik en is op zijn elfde doedelzak gaan spelen.

Op zijn vijftiende kwam daar de trekharmonica bij. Vanaf zijn zeventiende speelde hij in zijn eerste bandje. Regelmatige bezoeken aan andere festivals en workshops (Saint Chartier, Schier, etc) hielden het vuurtje warm. Hij maakt er geen geheim van waarom hij zich heeft laten inspireren door oude Vlaamse, Franse en Nederlandse dansmuziek: 'Ik houd van bals, ik houd van dansen, van de festivals zoals in St Chartier en Gooik. De keus voor balrepertoire is dan snel gemaakt.'

Na zijn opleiding in een totaal andere richting (biogeologie, communicatie- en educatierichting) is hij voltijds met de muziek aan de gang gegaan. Nu geeft hij les en speelt hij in verschillende bands en muziekgroepen, zoals Lirio, Wouter en de Draak en De Vliering

Luister op youtube:
Wouter test een doedelzak van Tetz Dudelsackbau
• Met De Vliering - Fredoline (Wouter speelt vanaf 1:39)
• Op trekzak met Lirio - Mazurka voor een mus
• Op trekzak met >Wouter en de Draak - Gavotte de l'Aven

Inschrijf informatie

Kosten cursusreeks:250 euro, bij betaling voor 1 november 240 euro
Huur doedelzak (optioneel): 90 euro per drie maanden
Maximum aantal deelnemers: 10
Niveau eisen: Deelnemers hebben al een beetje ervaring met de doedelzak. Ze hebben bijvoorbeeld eerder les gehad of tijdens een weekend of workshopdag een beginnerscursus gevolgd. Deelnemers zijn daarnaast ook bereid thuis voldoende tijd in het instrument te steken om de lesstof voor de volgende les voor te bereiden.
>>>Inschrijfformulier

Bij de huur van een instrument wordt 90 euro borg gerekend. Dit bedrag dient samen met het cursusgeld en de huur van het instrument overgemaakt te worden. Uiteraard krijgt u de borg bij tijdige inlevering van het instrument in ongeschonden staat weer retour.