Workshopdag 2024: zaterdag 12 oktober


Ook behoefte om je te verdiepen in muziek? Altijd al draailier of doedelzak willen leren bespelen? Of ben je een meer gevorderde speler en wil je je graag een dag lang verder verdiepen in technieken of samenspel? Dit kan tijdens onze jaarlijkse workshopdag in Zeist.
Geen instrument? Geen probleem! Voor deelnemers aan de beginnersgroepen hebben we een aantal instrumenten te leen.
De workshopdag duurt van 10:00 tot 17:00 en vindt plaats in Zeist, momenteel zijn we bezig met de voorbereidingen voor 2024. Meer informatie volgt...


Workshopweekend 18 - 21 april 2025: St. 40 jaar draailier & doedelzak

Voorbereidingen in volle gang | De inschrijvingen zijn nog geslotenDit jaarlijkse folk weekend in de bossen van Sint-Michielsgestel (naast Den Bosch) biedt de keuze uit vele workshops, zoals voor draailier, zang, diatonisch accordeon, doedelzak, nyckelharpa en samenspel. Er zijn workshops voor beginners, halfgevorderden en gevorderde spelers. Een gezellig weekend, met overdag workshops en 's avonds concerten, bal en jamsessies.
Cursisten zijn vanaf vrijdagavond 18 april welkom. Deze avond zijn er sessies, bals en optredens. De workshops starten zaterdag 19 april om 9:30 en duren tot maandag 21 april (2e Paasdag)
Op dit moment zijn de docenten nog niet bekend, aan het programma wordt nog gewerkt.


Zaterdagmiddagcursus november 2023 - mei 2024

De cursus is reeds gestart


Elk jaar biedt Stichting Draailier en Doedelzak een maandelijks cursusreeks aan. Zowel beginners als gevorderden kunnen hieraan deelnemen. Daarnaast is er een samenspelgroep waarbij alle instrumenten welkom zijn en zijn er twee cursussen voor trekharmonica. Van november tot en met mei komen spelers uit het hele land dan één zaterdag per maand in Zeist (naast Utrecht) bij elkaar. De lessen duren van 13:00 tot 17:00 zodat de les het reizen ook echt waard is. >>>Lees meer
De zaterdagen van het seizoen 2023-2024 zijn:
• zaterdag 18 november
• zaterdag 16 december
• zaterdag 13 januari
• zaterdag 17 februari
• zaterdag 23 maart
• zaterdag 20 april
• zaterdag 25 mei


Video workshops: Muziek uit de lockdown

Pak je instrument, we gaan spelen!

Afgelopen jaar kon door de lockdown onze cursussen niet doorgaan, maar we blijven muziek maken. Omdat het leuk is ook eens een nieuwe melodie te leren, vroegen we de docenten van onze zaterdagcursussen om deze speciale videolessen te maken. En omdat iedereen wel wat muziek tijdens de lockdown kon gebruiken, hebben we de lessen openbaar gemaakt en via onze nieuwsbrief en social media met zoveel mogelijk mensen proberen te delen.
Maar ook buiten de lockdown blijven dit leuke melodiën om te leren! De lessen hebben vaak verschillende stemmen en andere variaties, waardoor je de bouwstenen krijgt om zelf je eigen arrangement te maken. Dus hatsiekiedee, pak je instrument en >>> ga aan de slag met deze mooie melodiën.