Begonners Workshop Draailier en Doedelzak


Speel je net draailier of doedelzak? Deed bijvoorbeeld mee aan de beginnersworkshop tijdens ons workshopweekend, bij de workshopdag in oktober of speel je maximaal een paar maanden? Dan is de begonners workshop wat voor jou! Deze dag is bedoeld voor iedereen die net is begonnen. Wnt we gaan verder bouwen op wat we al kunnen. Er is een workshop voor draailier (door Lies Sommer) en voor doedelzak (door Jan Kristof Schliep)

Tijdens deze workshops gaan we opfrissen en verdiepen wat we geleerd hebben, zodat je voldoende stof hebt om thuis verder aan de slag te gaan. We kijken nog eens goed naar onze speeltechnieken, houding en welke vervolgstappen we kunnen maken. Loop je thuis tegen dingen aan? Heb je vragen? Stel deze in het inschrijfformulier aan de docent.

Datum: zaterdag 11 mei
Tijd: 13:00 tot 17:00
Plaats: Zeist (Basisschool De Griffel, De Clomp 2002)
Prijs: 35 euro
Inschrijven: onderaan deze pagina


Docenten

Lies Sommer

Lies Sommer speelt draailier (en harp) in verschillende groepen zoals Datura (middeleeuwse muziek), Kelten Zonder Grenzen (balfolk) of Ball Noir (folkmetal). Met deze groepen bracht zij verschillende cd's uit en speelde ze op vele podia en festivals, zoals Castlefest, Keltfst of Elfia. Daarnaast is Lies een goede muziekdocent: zij geeft regelmatig draailier workshops voor beginnende spelers maar ook harplessen. Zij gaf een maandelijke cursus over componeren en arrangeren en samenspelworkshops over Middeleeuwse muziek en over balfolk. In deze workshop gaat Lies verder aan de slag met draailier spelers van beginnend niveau. Wat kun je al? En hoe kan je dat verder uitdiepen?

Jan-Kristof Schliep

Kristof is van beroep operazanger, een solotenor, opgeleid aan de Musikhochschule in Hannover, Duitsland. Daarnaast speelt hij sinds 2013 doedelzak, een instrument dat voor hem een nieuwe wereld aan muziek- en dansstijlen opende. Balfolk is voor Kristof een fijn tegenwicht voor de klassieke zang. Naast de ‘normale’ doedelzak speelt hij ook de Zweede säckpipa. Daarnaast is hij via bevriende musici uit Berlijn en Wenen geïnteresseerd geraakt in dansmuziek uit de late baroktijd, waarvan nog oude Duitse manuscripten bestaan. Naast deze nog grotendeels onbekende muziek, die vaak op dorpse dansfeesten werd gespeeld, o mvat Kristofs repertoire ook een breed spectrum aan balfolkmuziek. Naast doedelzakles geeft Kristof regelmatig cursussen podiumpresentatie en muziektheorie. Opera blijft echter zijn hoofdberoep. Zo is hij in augustus in Winterswijk te zien en te horen als Tamino in de Nederlandse hertaling van Mozarts “Die Zauberflöte”.


Locatie

Deze workshop van 26 mei vindt plaats in basisschool De Griffel te Zeist. Het adres is:
Basisschool De Griffel
De Clomp 2002/04
3704 KC Zeist


Grotere kaart weergeven

Met het openbaar vervoer:

Vanaf Utrecht gaat er een rechtstreekse bus naar de locatie (buslijn 74 richting Zeist via Utrecht CS), vanaf station Driebergen-Zeist gaat er een bus waarna je 10 minuten moet lopen (buslijn 50). Plan je actuele route met bijvoorbeeld een goede ov-site zoals 9292.nl


Inschrijven