Begonners Workshop Draailier en Doedelzak


Speel je net draailier of doedelzak? Deed bijvoorbeeld mee aan de beginnersworkshop tijdens ons workshopweekend, bij de workshopdag in oktober of speel je maximaal een paar maanden? Dan is de begonners workshop wat voor jou! Deze dag is bedoeld voor iedereen die net is begonnen. Wnt we gaan verder bouwen op wat we al kunnen. Er is een workshop voor draailier (door Adriana Borger) en voor doedelzak (door Menno Wester)

Tijdens deze workshops gaan we opfrissen en verdiepen wat we geleerd hebben, zodat je voldoende stof hebt om thuis verder aan de slag te gaan. We kijken nog eens goed naar onze speeltechnieken, houding en welke vervolgstappen we kunnen maken. Loop je thuis tegen dingen aan? Heb je vragen? Stel deze in het inschrijfformulier aan de docent.

Datum: zaterdag 20 mei
Tijd: 13:00 tot 17:00
Plaats: Zeist (Basisschool De Griffel, De Clomp 2002)
Prijs: 35 euro
Inschrijven: onderaan deze pagina


Docenten

Adriana Borger

Adriana is een enthousiaste draailierspeler. Je kunt haar horen op diverse projecten zoals 'Hope is the thing with Feathers'. Ook heeft ze een tijdje bij de Duitse groep Waldkauz gespeeld. Hier is ze gestopt om zich in Gent te storten om haar studie over oude instrumentenbouw. In deze studie specialiseert zij zich in draailierbouw. Daarnaast geeft ze draailierles aan de muziekacademie van Gent.


Menno Wester

"Waarom ik doedelzak speel? Geen idee. Ik wilde dat als kind al, als student ging ik op zoek en zo stond ik (rond 2005?) op een zekere dag bij een doedelzakbouwer in zijn atelier een instrument te proberen. En dat is in de loop der jaren wat uit de hand gelopen." En zo begon het.
De folkwereld beviel hem goed en inmiddels geeft hij lessen, organiseert veel voor Stichting Draailier en Doedelzak, is Stagemanager bij Boombal Festival en is verantwoordelijk voor de balfolkconcerten in Nijmegen. Al vele jaren geeft hij op diverse festivals doedelzakles bij "instrumentenproeverijen", waarbij bezoekers een korte introductieworkshop krijgen.


Locatie

Deze workshop van 20 mei vindt plaats in basisschool De Griffel te Zeist. Het adres is:
Basisschool De Griffel
De Clomp 2002/04
3704 KC Zeist


Grotere kaart weergeven

Met het openbaar vervoer:

Vanaf Utrecht gaat er een rechtstreekse bus naar de locatie (buslijn 74 richting Zeist via Utrecht CS), vanaf station Driebergen-Zeist gaat er een bus waarna je 10 minuten moet lopen (buslijn 50). Plan je actuele route met bijvoorbeeld een goede ov-site zoals 9292.nl


Inschrijven

Mocht u onverwachts niet meer kunnen, zie onze algemene voorwaarden en annuleringsvoorwaarden. (Deze staan ook in de laatste stap van het inschrijfformulier).


Sommige smartphones of tablets hebben wel eens moeite met het inschrijfformulier. Lukt het wat lastig om je via je telefoon of tablet in te schrijven? Gebruik dan deze >>>link.

blanco pagina? scroll naar boven