Zaterdagmiddagcursus november t/m mei

Altijd al draailier of doedelzak willen leren spelen? Of ben je een gevorderde speler en wil je je graag verder verdiepen? Dit kan in de komende reeks zaterdagmiddagcursussen. Elk jaar biedt Stichting Draailier-Doedelzak een cursusreeks aan, zowel voor beginners als voor gevorderden. Daarnaast is er een samenspelgroep. De cursus vindt plaats in Zeist op de volgende zaterdagen:

- 24 november
- 15 december
- 12 januari (deze datum vervalt voor doedelzakgroep Birgit Bornauw, wordt later ingehaald)
- 9 februari
- 16 maart
- 20 april
- 25 mei

De cursusdagen starten om 13.00 en duren tot 17:00. De locatie is ook dit jaar de Vrije School in Zeist (Socrateslaan 22). Klik verder voor de routebeschrijving. Een goed bespeelbaar en perfect afgeregeld instrument is voorwaarde voor deelname.

Het cursusaanbod


- Muziek in muziekkoepels (samenspel): Ine Blom
De eerste helft van de cursus wordt gewerkt aan een repertoire, de tweede helft staat in het teken van optredens in muziekkoepels. Lees meer over
>>>cursusinhoud
>>>muziekkoepel-tournee.

- Bourbonnaisrevival: bourdons met een hoofdletter D: Jonneke Jorissen en Cor Westbroek
Een samenspelcursus voor D-gestemde draailier en doedelzakken door twee van de misschien wel meest gepassioneerde D-spelers van Nederlandse bodem. Ze wisselen elkaar af om zowel de draailier- als doedelzaktechnieken onder de aandacht te brengen. >>>lees meer.

- Draailier gevorderden: Roald Keuning
Roald gaat aan de slag met een verfijning van technieken en geeft aandacht aan de verschillende slagen die mogelijk zijn.>>>lees meer.

- Draailier beginners: Joop Aalbers
Samen met Joop gaan de deelnemers de draailier ontdekken. Welke mogelijkheden biedt dit instrument? De draailier wordt verkend, waarbij het speelplezier altijd voorop staat.>>>lees meer.

- Doedelzak gevorderden: Birgit Bornauw
Eerder te gast bij een workshopweekend en haar workshop smaakte naar meer! Birgit Bornauw komt 7 zaterdagen les geven! >>>lees meer.

- Doedelzak beginners: Wouter Kuyper
Wouter gaf eerder ook de beginnersworkshop en dat was een succes: aan de hand van eenvoudige maar mooie melodie├źn wordt met de doedelzak begonnen. >>>lees meer.

Info en inschrijven

Bekijk de afzonderlijke pagina's voor meer info, zie ook het submenu rechts. Of is de keuze direct gemaakt? Ga da naar het inschrijfformulier.


Speciaal aanbod beginners

Voor beginners organiseren we een introductieworkshop. Leeninstrumenten zijn ter plekke aanwezig. Deze workshop is bedoelt voor degenen die nog niet bekend zijn met de draailier of de doedelzak. Tijdens workshop leert men het instrument kennen met als doel om aan de zaterdagmiddagcursus te nemen. Je kunt ter plekke gebruik maken van een instrument.

Deze introductieworkshops draailier of doedelzak dienen als voorbereiding op de cursusreeks van nov t/m mei. Ze vinden beide op zaterdagmiddag plaats bij de beheerders van de huurinstrumenten thuis. Tijdens deze workshop maak je kennis met het instrument. De workshop bestaat uit een gedeelte waarin de werking en speelwijze wordt uitgelegd en een gedeelte waarin uitleg wordt gegeven over de achtergrond van het instrument. Kortom een verdiepende, praktische en theoretische workshop over een bijzonder instrument.
Als je gebruik wilt maken van een huurinstrument, dan kan je dat ter plekke regelen.

Introductieworkshop Doedelzak
Docent: Frans Hattink
Datum: zaterdag 24 november
tijd: 10:00 - 12:00 (voorafgaand aan de zaterdagcursus
kosten: 30 euro
Locatie: Vrije school, Zeist (zie routebeschrijving)

 

Introductieworkshop Draailier
Docent: Cor Westbroek
Datum: zaterdag 24 november
tijd: 10:00 - 12:00 (voorafgaand aan de zaterdagcursus
kosten: 30 euro
Locatie: Vrije school, Zeist (zie routebeschrijving)

Opgeven
Meedoen?
Aanmelden kan eenvoudig door een mail te sturen naar voorzitter@draailier-doedelzak.nl en gelijktijdig het bedrag van 30 euro over te maken op gironummer 57 19 16 t.n.v. Stichting Draailier en Doedelzak, Malden.
En vergeet je niet voor de zaterdagcursus in te schrijven!