Trekharmonica voor beginners - Wouter Kuyper (NL)

Altijd al trekharmonica willen spelen? Dit is je kans! Wouter gaat aan de slag met beginners trekharmonica. Het instrument zal worden ontdekt waarbij het speelplezier voorop staat. Deze groep is bedoeld voor voor startende spelers. Cursusinhoud bestaat uit techniek en onderhoud van het instrument, vingerzettingen en balgtechniek. Dat alles aan de hand van enkele eenvoudige melodieën.

Huur trekharmonica's
Geen instrument? Geen probleem! Er zijn via Berend Kok Accordeons een aantal trekharmonica's te leen.

Niveau eisen

Geen, deze workshop is voor beginners.

Speciaal beginnersaanbod: Voorbereidingsochtend op zaterdag 21 septmebber 2022

Om meer rendement te halen uit de beginnersgroepen, bieden we de deelnemers een extra voorbereidingsochtend aan: Tijdens deze ochtend nemen deelnemers hun leeninstrument in ontvangst. Verder krijgen deelnemers dan uitleg over het instrument, de eerste instructies en huiswerk waarmee ze voorafgaand aan de weekeindcursus thuis aan de slag kunnen. De voorbereidingsochtend is zaterdag 21 september in Zeist van 10:30 tot 12:30.
De voorbereidingsochtend vindt plaats in de basisschool De Griffel, De Clomp 2002/04 te Zeist. Zie ook de routebeschrijving.

Wouter Kuyper

'Ik ben muzikaal geboren in Gooik'
Wouter is niet alleen een fantastische doedelzakspeler, hij speelt ook zeer mooi op de trekzak. Op zijn 10de namen zijn ouders Wouter voor het eerst mee naar Gooikoorts in Gooik (België). Daar maakte hij kennis met volksmuziek, en heeft hij de verslaving opgedaan die tot op de dag van vandaag nog niet over is. Wouter danst al Bal Folk sinds zijn eerste bezoek aan Gooik en is op zijn elfde doedelzak gaan spelen.

Op zijn vijftiende kwam daar de trekharmonica bij. Vanaf zijn zeventiende speelde hij in zijn eerste bandje. Regelmatige bezoeken aan andere festivals en workshops (Saint Chartier, Schier, etc) hielden het vuurtje warm. Hij maakt er geen geheim van waarom hij zich heeft laten inspireren door oude Vlaamse, Franse en Nederlandse dansmuziek: 'Ik houd van bals, ik houd van dansen, van de festivals zoals in St Chartier en Gooik. De keus voor balrepertoire is dan snel gemaakt.'

Na zijn opleiding in een totaal andere richting (biogeologie, communicatie- en educatierichting) is hij voltijds met de muziek aan de gang gegaan. Nu geeft hij les en speelt hij in verschillende bands en muziekgroepen, zoals Lirio, Wouter en de Draak en De Vliering

Luister op youtube:
Lirio - Mazurka voor een mus
Lirio - wals en een beetje
Wouter en de Draak - He'pter
Wouter en de Draak - Werkelijk waar
Wouter en de Draak - New Horizons, New adventures
Wouter en de Draak - Gavotte de l'Aven
Wouter en de Draak - Zon op de Glijbaan
BmB - L'Impasse
BmB - Dejeuner sur l'herbe
BmB - highlights premiere op cadansa

Inschrijf informatie

Kosten workshop: 65 euro, tot en met 20 september slechts 55 euro
Maximum aantal deelnemers: 10
Niveau eisen: Geen, deze workshop is voor beginners om kennis te maken met dit instrument
>>>inschrijven

Workshops voor alle instrumenten

Tijdens de workshopdag van 5 oktober bieden we twee samenspelworkshops aan, waar alle instrumenten welkom zijn. Er is een workshop waarin deelnemers zich samen met Zabou Guérin zich verdiepen in Bretonse Muziek. De tweede samenspelworkshop van Merit Zloch is gericht op het spelen voor dansers tijdens een bal.


Greet Wuyts - Dansbaar spelen

Samenspel voor alle instrumenten

Deze workshop is gericht op samenspel voor alle instrumenten. Naast draailier en doedelzak zijn ook andere instrumenten welkom die hiermee kunnen samenspelen, zoals bijvoorbeeld trekharmonica, accordeon, gitaar, blazers, bas, percussie of andere instrumenten! Instrument en stemming duidelijk aangeven bij de aanmelding.

Inhoud

Het repertoire is traditionele dansmuziek uit Vlaanderen, Wallonië en Centraal-Frankrijk, zowel uit de oude doos als nieuw geschreven en eigentijds gearrangeerd. Het doel van de workshop is om eenvoudige melodieën verder uit te werken; variaties zoeken, tweede stem maken, ritmische begeleiding oefenen en spannende arrangementen bedenken. En natuurlijk om plezier te beleven aan het samen muziek maken. We gebruiken bladmuziek, akkoordenschema’s en onze oren.

Greet Wuyts

Greet Wuyts is een ervaren muziekdocent, ze geeft diatonisch accordeon en samenspel aan de Vlaamse muziekacademie . Ook geeft ze workshops bij de Gooikstages, bij het TEEU festival of voor de SVN. Eerder was zij ook als docent te gast bij onze workshopweekenden in Sint-Michielsgestel. Daarnaast is Greet bekend van haar spel in de Vlaamse groep Cecilia. Met deze groep speelden zij op vele festivals, concerten en bals in bijvoorbeeld Frankrijk, België of Nederland. Drie CD’s bracht Cecilia reeds uit, en ze zitten niet stil!

Luister en bekijk alvast de muziek van:
• Greet met Cecilia - Bramen
Greet Wuyts met Thomas Hoste
• Greet met Cecilia op Saint-Servais
• Greet met Cecilia in Groningen

Inschrijf informatie

Kosten workshop: 65 euro, tot en met 20 september slechts 55 euro
Maximum aantal deelnemers: 12
Niveau eisen: Alle instrumenten zijn welkom. Deelnemers zijn van gevorderd niveau. Een nieuwe melodie aanleren kost hun geen moeite. Ze hebben hun instrumenten onder controle en zijn niet bang om voor publiek (samen) te spelen. Deelnemers hebben meerdere workshops of cursussen gevolgd. Melodiën worden op gehoor aangeleerd. Er wordt geen bladmuziek gebruikt. Docent stuurt waarschijnlijk voorafgaand aan de workshop mp3's van de beoogde melodiën, zodat deelnemers alvast kunnen "inluisteren"
>>>inschrijven


Simone Bottasso - "Just Groove"


In deze samenspelcursus (voor alle instrumenten) verdiepen spelers zich in de groove van een melodie. Hoe kan je vrij spelen en breng je dansvloer aan grooven, zonder dat daarbij de dansbaarheid van de melodie uit het oog wordt verloren? Deze workshop is interessant voor ieder die meer over de groove van een melodie wil weten

Simone Bottasso

Simone Bottasso is een fenomenale diatonische accordeonist. In Nederland is hij natuurlijk vooral bekend van zijn spel samen met zijn broer Nicolò in Duo Bottasso.
"Musician, composer and conductor, I blend my traditional roots with as many genres as possible. My omnivorous interest in music and the use of imagination in creating sound is constantly driving me in creating music that must surprise myself first. I like working on the edge of collapsing of different art languages. Trying to understand each other; finding a way to coexist, melting or juxtaposing their harshness.
I began playing the diatonic accordion studying Occitan and French traditional folk music with Silvio Peron, Norbert Pignol, Stephane Milleret; I studied classical and jazz flute at Conservatorio G.Verdi di Torino, then contemporary and electronic composition in CODARTS (Rotterdam, Netherlands)."
.

luister naar muziek van Simone Bottasso:
Simone Bottasso (solo)
Simone Bottasso & Jeroen Geerinck
Simone Bottasso - MONKERRINA
Simone Bottasso, Riccardo Tesi & Filippo Gambetta - Triotonica
Duo Bottasso & Birgit Bornauw
Duo Bottasso - LinguaMadre
Duo Bottasso & the Chemnitz Childeren Choir
Duo Bottasso & Elena Ledda - Reina
Folkestra & Folkoro - Voici la Saint-Jean

Inschrijf informatie

Kosten workshop: 65 euro, tot en met 13 september slechts 55 euro
Maximum aantal deelnemers: 10
Niveau eisen: Alle instrumenten zijn welkom. Deelnemers zijn van gevorderd niveau. Een nieuwe melodie aanleren kost hun geen moeite. Ze hebben hun instrumenten onder controle en zijn niet bang om voor publiek (samen) te spelen. Deelnemers hebben meerdere workshops of cursussen gevolgd.
>>>inschrijven