Doedelzakworkshops - zaterdag 8 oktober

Deze zaterdag bieden we drie doedelzakworkshops aan. De workshop voor halfgevorderden door Remi Decker, en de workshop voor begonners door Jan Leeflang. Dorine Boudewijn gaat aan de slag met de beginners.


Remi Decker - Doedelzak 'à la Griff"

voor halfgevorderd tot en met gevorderd

Tijdens deze dagworkshop nemen we de tijd om gezellig samen te spelen. Het mag dronen, het mag wringen en het mag ook gewoon mooi zijn. Niet te veel blabla, ook geen boem-boem, maar vollenbak toeteren en blazen!
We beginnen met onze doedelzakken op elkaar af te stemmen (G - D doedelzakken, maar eventueel C en A ook welkom) en spelen een aantal werken en arrangement van Griff Trio en/of Rémi Decker. We nemen zeker de tijd om de eventuele theoretische vragen te beantwoorden en voor een aantal oefeningen over intonatie, justesse en harmonie. Muziek lezen makes it easier, maar vlot op het gehoor leren will do the job too!
Een aantal nummers zullen op voorhand doorgegeven worden. Het is de bedoeling dat iedereen de nummers op voorhand thuis bekeken heeft.

Op hoop van polyfonie en niet veel cacofonie

Remi Decker

Rémi Decker (°1983) is een Belgische veelzijdige muzikant met internationale bekendheid. Hij is opgegroeid in een muzikale omgeving en begint doedelzak te spelen op 10-jarige leeftijd. Gedreven door zijn enthousiasme en nieuwsgierigheid gaat hij als autodidact te werk. Al snel wint hij verschillende wedstrijden en wordt beschouwd als jonge virtuoos. Fluit neemt door de jaren zijn terechte plaats naast de doedelzak en hij verrast ook zijn publiek met een eigenzinnig en efficiënt gitaarspel.
Sinds 2017 speelt hij cineconcerten met "Musique à Voir", live muziek en bruitage voor animatiefilms.

Rémi Decker vindt een mooi evenwicht tussen traditie en eigen creativiteit waardoor zijn projecten bruisen van originaliteit, virtuositeit en emoties. Hij is thuis op zowel folk, jazz als klassieke muziek podia. Hij is ook de man achter SOSCornemuse, de eerste online doedelzaklessen.

Luister ook naar Remi's muziek met Griff op youtube:
Griff Trio - Tour d'Horloge
Griff Trio @ Međunarodni gajdaški festival Kroatië
Griff Trio - Boerenvreught
Griff Trio - Hansken
Griff Trio - Unplugged Hardrock
Griff sextet - debuut album

Inschrijf informatie

Kosten workshop: 65 euro, tot en met 20 september slechts 55 euro
Maximum aantal deelnemers: 10
Niveau eisen: deelnemers zijn van gevorderd niveau. Ze hebben eerder workshops of cursussen gevolgd en spelen al 2 à 3 jaar gemotiveerd en intensief. Ze kunnen zonder moeite alle noten op de schalmei bespelen, overblazen is geen probleem.
>>>inschrijven


Jan Leeflang - Doedelzak begonners t/m halfgevorderd


Jan Leeflang geeft een cursus voor begonner t/m halfgevorderde spelers. We werken aan technische oefeningen voor uiteenlopende versieringen, geïntegreerd in traditioneel en moderner repertoire. We leren variëren op een eenvoudige melodie of passage. Het doel is om na afloop van de cursus solo en/of samen met andere cursisten een melodie verzorgd en boeiend te kunnen spelen. Partituren zijn ter beschikking maar de meeste zaken worden op het gehoor aangeleerd.
Benodigdheden: goed functionerende doedelzak in sol met halfgesloten vingerzetting en een bereik van anderhalf octaaf . Bovendien: schrijfgerei en eventueel opnameapparatuur.

Jan Leelfang

Jan Leeflang is een zeer ervaren doedelzakdocent en speelde met zijn huidige groep Cecilia al vele bals en concerten op festivals in bijvoorbeeld Frankrijk, Duitsland, Italië, Engeland, België en Nederland.
In de zomer van 2014 brachten zij hun derde cd uit: 'Blauw Gras' met hoofdzakelijk eigen composities.

Luister naar Jan Leeflang met zijn groep Cecilia:
- videoclip Bramen
- livestream @ CC De Herbakker Eeklo (ruim een uur)
- Camelus Dromedarius
- op Saint-Servais
- in Groningen

Inschrijf informatie

Kosten workshop: 65 euro, tot en met 20 september slechts 55 euro
Maximum aantal deelnemers: 10
Niveau eisen: deelnemers spelen nog niet heel lang. Ze zijn bijvoorbeeld het afgelopen jaar begonnen met spelen en al een beetje wegwijs op het instrument.
>>>inschrijven


Dorine Boudewijn & Menno Wester - Doedelzak beginners


Altijd al doedelzak willen spelen? Dit is je kans! Deze groep is bedoeld voor beginnende spelers. Het instrument zal worden ontdekt waarbij het speelplezier voorop staat. Cursusinhoud bestaat uit techniek en onderhoud van het instrument, vingerzettingen en blaastechniek. Dat alles aan de hand van enkele eenvoudige melodieën. Geen instrument? Geen probleem! Bij deze cursus hebben we een aantal leeninstrumenten beschikbaar.

Dorine Boudewijn

Dorine speelt sinds 2006 doedelzak. Veel spelers zullen Dorine waarschijnlijk kennen van de instrumentenproeverijen die zij gaf op festivals zoals Castlefest, Elfia, Summer Darkness, Parkfest of CaDansa. Bij deze instrumentenproeverijen liet ze menig festivalbezoeker kennis maken met de doedelzak. Ze speelde in muzikale projecten zoals Antigoon en De Grove Maling.

Speciaal beginnersaanbod: Voorbereidingsochtend 21 september

Om meer rendement te halen uit de beginnersgroepen, bieden we de deelnemers een extra voorbereidingsochtend aan: Tijdens deze ochtend nemen deelnemers hun leeninstrument in ontvangst. Verder krijgen deelnemers dan uitleg over het instrument, de eerste instructies en huiswerk waarmee ze voorafgaand aan de weekeindcursus thuis aan de slag kunnen. Deze ochtend is op zaterdag 21 september van 10:30 tot 12:30 en vindt plaats op dezelfde locatie als de cursus op 6 oktober, zie ook de routebeschrijving

Inschrijf informatie

Kosten workshop: 65 euro, tot en met 20 september slechts 55 euro
(Dit is inclusief een eventueel leeninstrument en de voorbereidingsochtend. Voor het lenen van een instrument wordt een borg gerekend, dit dient samen met de workshopbijdrage voldaan te worden. Uiteraard krijgt u de volledige borg bij tijdige inlevering van het instrument in ongeschonden staat weer retour.)
Maximum aantal deelnemers: 10
Niveau eisen: Geen, deze workshop is voor beginners
>>>inschrijven