Workshopdag 8 oktober 2022

voor samenspel, beginnersworkshops en bourdonmuziek! | Inschrijving start 7 juli 12:00


Ook behoefte om je te verdiepen in muziek? Altijd al draailier of doedelzak willen leren bespelen? Of ben je een meer gevorderde speler en wil je je graag een dag lang verder verdiepen in technieken of samenspel? Dit kan tijdens onze workshopdag in Zeist.
Geen instrument? Geen probleem! Voor deelnemers aan de beginnersgroepen hebben we een aantal instrumenten te leen.

Het cursusaanbod

De workshopdag duurt van 10:00 tot 17:00. Er zijn cursussen voor beginners maar ook verdiepende cursussen voor meer ervaren spelers over techniek, harmonie, begeleiding, arrangeren etc. Hieronder presenteren we het aanbod.


Alle instrumenten - Samenspel 1: Greet Wuyts (Be)
Alle instrumenten - Samenspek 2: ...
Trekharmonica - Beginners : Wouter Kuyper


Doedelzak - halfgevorderd t/m gevorderd: Rémi Decker (Be)
Doedelzak - begonners t/m halfgevorderd: Jan Leeflang (NL)
Doedelzak beginners: Dorine Boudewijn (NL)


Draailier - halfgevorderd t/m gevorderd: Kay Habets (NL)
Draailier - begonners t/m halfgevorderd: Lode Buscan (Be)
Draailier - beginners: Lies Sommer (NL)

De workshopdag duurt van 10:00 tot 17:00 en vindt plaats in basisschool De Griffel te Zeist. Zie ook de routebeschrijving naar de locatie

Programma:
9.45 koffie en thee en inloop voor deelnemers
10.00 start workshops
12.30 lunch
13.15 hervatting workshop
16.30 afsluiting & presentaties
17.00 einde


Speciaal beginnersaanbod: Voorbereidingsochtend 24 september

zaterdag 24 september 10:30 - 12:30

Om meer rendement te halen uit de beginnersgroepen, bieden we de deelnemers een extra voorbereidingsochtend aan: Tijdens deze ochtend nemen deelnemers hun leeninstrument in ontvangst. Verder krijgen deelnemers dan uitleg over het instrument, de eerste instructies en huiswerk waarmee ze voorafgaand aan de weekeindcursus thuis aan de slag kunnen. Deze ochtend is op zaterdag 24 september van 10:30 tot 12:30 en vindt plaats op dezelfde locatie als de cursus op 8 oktober, zie ook de routebeschrijving. De voorbereidingsochtend en het lenen van een instrument is bij de prijs van de cursus inbegrepen.


Inschrijven & kosten

Weet je al welke cursus je wilt doen? En heb je de omschrijving gelezen? Meld je aan via het inschrijfformulier


Foto's vorige workshopdag 2018:
Foto's workshopdag 2021 (toen enkel beginnersworkshops)
Foto's workshopdag 2019 (alle workshops)
Video's workshopdag 2019
Foto's workshopdag 2018
Video's workshopdag 2018


Voorbehoud covid-19

Uiteraard houden we er rekening mee dat in de komende maanden het in principe mogelijk is dat er ivm covid-19 maatregelen of aanpassingen in het programma nodig zijn. Als we iets hebben geleerd van cursussen organisatie in de afgelopen jaren dan is het wel dat niks 100% zeker is. Maar wat we zeker hebben: het afgelopen twee jaar hebben we bewezen dat we door het vooraf voorbereiden van diverse scenario's, zeer flexibel zijn in het veilig organiseren van lessen: kleinere groepen, "ploegendiensten" of als het kan, lzoals normaal. Als we moeten annuleren ivm covid, krijgen deelnemers alles volledig teruggestort.
Is het realistisch om voor volgend seizoen dingen in te plannen? Wij denken van wel. Het is immers makkelijker om als het niet mag te annuleren, dan in het geval dat het wel mag last minute te organiseren. Meer informatie